Programok - Than SZG



Ezen a helyszínen 4 tagintézmény izgalmas programjain vehetsz részt. A részletes programleírások az alábbi táblázatban találhatóak.
A programok folyamatosan zajlanak 18:00-22:00 óráig.



Bláthy SZG bemutatkozása:
A BMSZC Bláthy Titusz Informatikai Szakgimnáziuma 2015. július 1-én integrálódott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumba. Az iskolánkat 1967- ben alapították, fő profilja, alapítása óta a szakképzés, az 1990-es évektől informatikai szakirányban. Az intézménynek otthont adó iskolaépület 1987-ben épült, jelenleg 10 számítógépteremben közel 200 számítógépes munkaállomás áll a diákok rendelkezésére. A géptermek közül három CISCO hálózati akadémiai egy pedig ORACLE akadémiai oktatóterem az ehhez szükséges eszközparkkal és szoftverállománnyal felszerelve. Az iskola tanulói, középiskolai tanulmányaik végeztével, az érettségi vizsga utáni további egy tanév alatt Informatikai Rendszerüzemeltető vagy Szoftverfejlesztő - az OKJ-ben szereplő - szakképesítést szerezhetnek a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumon belül. Iskolánkban van lehetőség estis munkarendet követve is Rendszerüzemeltető vagy Szoftverfejlesztő OKJ-s bizonyítvány megszerzésére. A szakképzettség 2 tanév alatt megszerezhető, nem informatikai érettségi bizonyítvány birtokában is. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Budapesti Műszaki SZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnázium és Szakközépiskolában!

Than SZG bemutatkozása:
A Szakmák Éjszakáján 2017-ben a Budapesti Műszaki SZC Than Károly Ökosikolája, Gimnáziuma, Szakgimnázium és Szakközépiskolában a kedves látogatók elmélyedhetnek a Than és Bláthy Szakgimnáziumok által bemutatott szakmákban.A főváros budai oldalán található intézmény megközelítése: Nyugati pu-tól 9-es busszal; Margit hídtól 17, 19,41-es villamosokkal, Batthyány tértől 109-es busszal, HÉV-vel; Árpád hídtól 9-es és 109-es busszal: Zsigmond téri megálló, HÉV-vel: Szépvölgyi úti megálló.

Puskás SZG bemutatkozása:
Napjainkban már szinte minden eszközünket valamilyen elektronika vezérli, miközben felgyorsult, globális világunkat átszövi a digitális technológia. Az élet elképzelhetetlen Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. Műszaki végzettségű mérnökök iránt nagy igény lesz a jövőben. Aki ezt a pályát választja, vagy csak egyszerűen szeretné érteni, nem csak használni a mai kor technológiáit, annak a Puskás Tivadar Távközlési Technikum a legjobb választás.



Wesselényi SZG bemutatkozása:
A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Műszaki Szakgimnáziuma és Szakiskolája az elektronikai szakmák szinte teljes palettáját oktatja. Az elektronikai műszerész és az elektronikai technikus, mint hagyományos alap szakképesítések oktatása, nagyon hosszú időre (több mint 30 évre) nyúlik vissza. Célkitűzésünk, hogy csak olyan szakmát oktassunk, mely a munkaerőpiacon versenyképes, és hosszútávon el tudnak helyezkedni a nálunk végzett fiatalok. Évtizedes múltra tekint vissza a CISCO akadémia, mely keretében hálózati ismereteket sajátíthatnak el a diákok. Mind a szakgimnáziumi mind a szakközépiskolai keretek között oktatunk „PLC” és mikrovezérlő ismereteket. Mindemellett a nálunk tanuló diákok ECDL vizsgát is szerezhetnek, ami komoly előnyökkel járhat, ha az adminisztráció területén szeretnének elhelyezkedni.