Programok - Pataky SZGEzen a helyszínen 3 tagintézmény izgalmas programjain vehetsz részt. A részletes programleírások az alábbi táblázatban találhatóak.
A programok folyamatosan zajlanak 18:00-22:00 óráig.Pataky SZG bemutatkozása:
A Budapesti Műszaki SZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziuma több, mint 50 éve képez fiatal szakembereket a híradásipar, a távközlés és az informatika területén. A Szakmák Éjszakáján 2017-ben a Trefort és Puskás Szakgimnáziumok is vendégeink lesznek, az ő szakmáikban (informatika, elektrotechnika-elektronika) is elmélyedhetnek a kedves látogatók! "Megközelítés: 37-es villamossal a Népszínház utca felől, vagy 95-ös autóbusszal a Stadionok metrómegállótól. Vasúttal Kőbánya-alsó és Kőbánya-felső megállótól sétálva.

Puskás SZG bemutatkozása:
Napjainkban már szinte minden eszközünket valamilyen elektronika vezérli, miközben felgyorsult, globális világunkat átszövi a digitális technológia. Az élet elképzelhetetlen Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. Műszaki végzettségű mérnökök iránt nagy igény lesz a jövőben. Aki ezt a pályát választja, vagy csak egyszerűen szeretné érteni, nem csak használni a mai kor technológiáit, annak a Puskás Tivadar Távközlési Technikum a legjobb választás. Helyszín: Budapesti Műszaki SZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziumban!

Trefort SZG bemutatkozása:
Kispest szívében, az M3-as metró végállomásához közel, csendes, jó levegőjű helyen található iskolánk. Szakmai képzésünket két, egymáshoz kapcsolódó részterület képezi: a villamosipar és elektronika, illetve az informatika. Iskolánk részt vesz a Cisco Hálózati Akadémiai Programban. Iskolánk sajátos vonása, egyben egyik erőssége a nyelvi képzésünk. A két tanítási nyelvű képzésünk magyar–angol tannyelvű.
Tervezett programok:
Dallamgenerátor: Gondoltad volna, hogy néhány alkatrész beforrasztásával egy dallamot lejátszó áramkört tudsz építeni? Ha működik, akkor haza is viheted. Ha nem működik, akkor kijavítjuk.
Tesla transzformátor: Az erő veled lehet, sőt még fénykardod is lehet néhány percig. A Tesla transzformátor segítségével varázslatos kisülési jelenségek állíthatók elő. Megismerheted a Tesla transzformátor felépítését, működését, és a vezeték nélküli energiaátvitelt.
Tanulói munkák: Hogyan működik egy érzékelőkkel ellátott robot? Hogyan lehet meg-változtatni a mozgását? Hogyan világíthat egy vezeték nélküli LED? Hogyan működik egy biztonsági infrakapu?