Programok - Egressy SZGEzen a helyszínen 3 tagintézmény izgalmas programjain vehetsz részt. A részletes programleírások az alábbi táblázatban találhatóak.
A programok folyamatosan zajlanak 18:00-22:00 óráig.Egressy SZG bemutatkozása:
A Szakmák Éjszakáján 2017-ben a Budapesti Műszaki SZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziumban a kedves látogatók elmélyedhetnek az Egressy, Neumann és Wesselényi Szakgimnáziumok által bemutatott szakmákban. Bejárat az Angol utca felől.

Neumann SZG bemutatkozása:
Intézményünk Zugló parkos részén a paneltengerben megbúvó, tiszta profilú informatikai iskola. Tanulóink közül kerültek ki vezető informatikai cégek informatikai rendszer üzemeltetői vagy szoftverfejlesztői is. Várjuk mindazokat a tanulni vágyó fiatalokat szakgimnáziumi és OKJ-képzésünkbe, akiknek az informatika a chaten, facebookon túlmutat, akiket lázba hoz a miért úgy működik a számítógép? Hogyan tudnék saját játékot írni? Avagy a hogyan építsek biztonságos hálózatot? Kérdésekre adható válasz. Mindemellett a művészetek, a sport, a természettudomány is hangsúlyt kap szakgimnáziumi képzésünkben. Így a magas színvonalú szakmai ismeretek mellett a világ társadalmi és természeti jelenségeire nyitott, felelős gondolkodású, művelt szakemberek kerülnek ki iskolánk falai közül. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Budapesti Műszaki SZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziumban!

Wesselényi SZG bemutatkozása:
A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Műszaki Szakgimnáziuma és Szakiskolája az elektronikai szakmák szinte teljes palettáját oktatja. Az elektronikai műszerész és az elektronikai technikus, mint hagyományos alap szakképesítések oktatása, nagyon hosszú időre (több mint 30 évre) nyúlik vissza. Célkitűzésünk, hogy csak olyan szakmát oktassunk, mely a munkaerőpiacon versenyképes, és hosszútávon el tudnak helyezkedni a nálunk végzett fiatalok. Évtizedes múltra tekint vissza a CISCO akadémia, mely keretében hálózati ismereteket sajátíthatnak el a diákok. Mind a szakgimnáziumi mind a szakközépiskolai keretek között oktatunk „PLC” és mikrovezérlő ismereteket. Mindemellett a nálunk tanuló diákok ECDL vizsgát is szerezhetnek, ami komoly előnyökkel járhat, ha az adminisztráció területén szeretnének elhelyezkedni. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Budapesti Műszaki SZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziumban!